Pages

Thursday, October 30, 2014

Getaway: Gold Coast Morib International Resort

Syukur, diberi peluang untuk berehat seketika bersama suami dan anak di Gold Coast Morib International Resort (GCR), sebuah resort tepi pantai yang mempunyai Taman Tema Air, 2 minggu yang lalu. Saya bermalam di hotel ini untuk satu malam sahaja, dan saya membeli MyDeal Voucher untuk getaway kali ini.

 Keadaan bilik studio suite GCR, ada jakuzi dalam setiap bilik

Di GCR, rate/night adalah lebih murah untuk hari minggu (weekdays) berbanding hujung minggu. Buat ibu bapa yang mempunyai anak-anak kecil, pastinya resort ini menjadi pilihan, kerana taman tema airnya digemari kanak-kanak, dan tinggi air nya selamat untuk semua peringkat umur (kecuali bayi, masih perlu pengawasan).

Pandangan dari atas bilik hotel, Taman Tema Air GCR

Harga bilik hotel adalah termasuk 2 pas masuk ke Taman Tema Air GCR, jadi untuk penginap hotel ini (in house guests), selagimana kamu bermalam di resort ini, selagi itulah kamu boleh masuk keluar masuk ke taman tema airnya, dengan syarat gelang pas masuk tersebut tidak ditanggalkan.

Saya mengambil kesempatan ini membiarkan Hassha bermain air dengan jayanya dan nampaknya Hassha sungguh seronok berenang-renang di dalam kolam nya. Buat ibubapa yang tertinggal pelampung anak ketika datang kesini, jangan risau, terdapat kedai yang menjual pelampung-pelampung yang sesuai untuk kegunaan bayi dan kanak-kanak, pada harga yang lebih rendah dari pasaran. Saya juga mendapatkan sejenis lagi swimming float untuk Hassha, memandangkan kami terfikir untuk pergi lagi ke taman tema air bersamanya selepas ini.

                               
Hassha seronok bermain air

Harga bilik adalah termasuk sarapan pagi, dan menu yang disediakan untuk sarapan pagi, boleh tahan banyak la pilihannya, daripada makanan Asia ke Barat, semua ada. Untuk makan malam pula, jika rajin bolehlah keluar hotel dan mencari restoren berdekatan (memandangkan hotel ini agak hampir dengan Pantai Bagan Lalang yang menawarkan makanan laut pada harga yang berpatutan). Jika lebih gemar berehat di kawasan hotel seperti saya dan suami, bolehlah membeli bilik hotel yang sudah termasuk dinner ataupun makan di restoren sekitar hotel (The Beach Steamboat, The Pier, Endah Kopitiam dan lain-lain lagi). Saya dan suami memilih untuk makan steamboat memandangkan sudah lama kami tak makan steamboat..

Jadi kesimpulannya saya amat menggalakkan ibubapa yang mempunyai anak-anak yang suka bermain dengan air untuk datang ke Gold Coast Resort ini. Harganya berpatutan dan berbaloi untuk memberikan kegembiraan kepada kanak-kanak. Bagi memudahkan proses booking hotel, bolehlah layari laman web GCR dan menempah bilik pada hari yang anda mahukan (boleh lihat availability bilik direct melalui laman web itu). Kepada yang bakal bercuti di GCR selepas ini, saya ucapkan, Enjoy Your Holiday!

0 comments: