Pages

Wednesday, July 14, 2010

Days & Weeks without Cosmetics!

Photo courtesy of Nature's Parlour

Yes, I am a woman, but I do not like to use cosmetics that much. I prefer natural beauty. A beauty given by God, where everything is pure. I mentioned before this in my Twitter, that I love to see beautiful women, the natural beauty ones. Not those with 'tepong gomak'. That one is fake. Do you know what happen when you ignore your makeup for quite some time? Let me tell you below, so that you know, that you can be beautiful naturally.

  1. When you do not wear mascara for weeks, you will realize that your eyelashes will be longer. This has been confirmed by Michelle Phan, a gorgeous makeup artist, where she has experienced this for quite some time. I am not so into mascara, so I never do any experiment relating to my eyelashes, could it be even shorter whenever I wear mascara (LOLJK).
  2. When you ignore your foundation, concealer and compact powder for days, you will recognize that your face skin will be healthier. Because when no chemical things are put into your pores, less dirt will stay on your face, and it will be easier for you to wash your face. Moreover, you will find out that your cheeks will blush naturally. ;-)
  3. When you disregard your lipstick for days, you will notice that your lips will be less dry. But do not forget to wear your lip balm, which is important to make your lips healthy. If you do not like to wear lip balm, you need to drink enough water to keep your lips moisture.

Several researches done have proven that putting creams/vitamins/supplements for most people leads to break outs and acnes, especially people with normal-combination-oily skin (I do not think sunblocks do the same). Those with dry skin will experience different things. Please drink enough water, as it is important to keep your body and skin moisturized. Contrary to most beliefs, not everyone need 1.5 litre of water per day, in fact, you can detect whether your body gets enough water or not only by looking at your urea (the water in your body is enough when your urea is white/pale yellow in colour). I do not recommend threading for people who have not done it yet, because threading makes your face looks fake and older than your real age.

Remember, the more you put on makeup on your face when you are young, the more you have to cover up your face with when you get older. So, say bye bye to cosmetics. Only wear it when you really have to. You should be proud of your natural beauty (^_-)Y

Sunday, July 4, 2010

Bola 2010



Aku bukannya suka sangat tengok bola. Bagi aku kelakar, duk tengok 22 lelaki berebut bola dalam 1 padang. Dari kecil lagi aku cakap macam tu. Tp bila time perlawanan bola yg best, aku tengok. Contohnya Perlawanan Akhir Piala Malaysia ke (takdela best pun tp kalau Terengganu masuk of course aku tengok sebab nak sokong negeri sendiri Lol) or Piala Dunia macam sekarang ni.

Setiap kali datang Piala Dunia, mesti aku pilih 1 team. Dulu-dulu randomly. Sekarang random juga tapi kurang sikit la ahaks. Of course tak nak sama team favourite dgn abang & adik-adik. Ayah aku berahsia team mana dia suka, so aku pun tak tahu. Tanya cik abang, dia suka France. Tp France dah balik rumah ye abang. Brazil adik aku pun dah kena balik. Dah takde rezeki kot bak kata orang Islam.

Aku pilih Sepanyol. Atau Spain dalam bahasa omputih. Kalau singkatan dia, jadi ESP. Ada sebab kenapa aku pilih Sepanyol. Bukan kerana pemain-pemainnya ramai yg ada rupa dan bergaya tapi sebab Sepanyol merupakan antara pasukan Europe yg paling bagus. In fact ranking Sepanyol dalam dunia tu dalam nombor 1-2 sekarang. Top la kan. So faham-faham la kenapa aku sokong Sepanyol.

Semalam aku sokong Argentina, tapi kalah. Bak kata adik aku, team aku sokong selalu je kalah. Kurang asam betul adik aku. Argentina hampeh. Defense dia lemah. Patutnya dah kena tau awal-awal kuat macam mana defense Jerman supaya lebih bersedia. Tengok Jerman main semalam memang best. No wonder Jerman skor 4 gol. Hari tu mereka kalahkan England pun garang juga. Jerman main memang semangat, macam main final gitu.

Next match Sepanyol vs Jerman. Aku memang suka Sepanyol, tapi aku cuak nak tengok mereka lawan Jerman yg gagah tu. Aku harap Sepanyol dah belajar & tengok macam mana Jerman laukkan Argentina & England dan lebih bersedia nanti. Kalau Sepanyol main macam Argentina malam tadi, memang aku terus tukar sokong team Jerman on the spot nanti Lol. Eh macam talam 2 muka je bunyinya.

Nanti kita tengok team mana masuk akhir. Uruguay or Netherland or Germany or Spain. Mana-mana yang menang World Cup pun, aku tak dapat faedah pun. Cuma boleh tengok team mana paling best. Hehe. Sama-sama kita saksikan negara mana yg bakal merangkul Piala Dunia 2010. O yay~