Pages

Tuesday, April 28, 2009

Real Neurological Test

[Sila buat test ini. Rugi kalau tidak buat.]

Real Neurological Test

Seat comfortably and feel calm

1. Find the C below. Do not use any cursor help.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

2. If you already found the C, now find the 6 below.
999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999699999999999
999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

3. Now find the N below. It's a little more difficult.
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

This is not a joke. If you were able to pass this 3 tests, you can cancel your annual visit to your neurologist. Your brain is great and you're far from having Alzheimer Disease. Congratulations!

(Hehehe. Aku pass ketiga2 nya ok. Walaupun agak lambat nak cari C pada test pertama itu. Damn (Sampai aku hairan kejap takkan aku Alzheimer kot walhal keturunan aku takde pun). Bagi aku test 3 (mencari N) itu yang paling senang. Hahaha. Siapa2 yang tidak jumpa itu, faham2 la, atau dalam erti kata lain, Lu Pikir La Sendiri. Hahahahaha. :-p)

Sunday, April 26, 2009

A Test for Your Eyes


MIMICRY

Can you spot a dragonfly in this picture. Hehehehehe.


For those who manage to spot the dragonfly, congratulations. For those who don't, you are a loser. Hahahaha (Joking only ok).

#This is a random entry only. Blog aku kan suka hati la aku nak tulis apa kan kan KAN hehehehehe. :-p

Tuesday, April 21, 2009

I Love Beaches

I have been to so many beaches since i was young. I have been to the beaches in my hometown, Terengganu, the beaches from West Part of Peninsular Malaysia and the beaches in Australia - Melbourne, Gold Coast, Adelaide and Sydney. But i prefer East Coast of Peninsular Malaysia beaches as the sand is white, more beautiful and the color of the sea is bluer. Australian beaches are also beautiful as they usually have rows of rocks by the seashore. In conclusion, I love to see the beach and the sea and that is a fact! Any beaches will do. Hehe.



These 2 pictures were taken this morning, during the sunrise at Merang beach, Terengganu. So many clouds making the sun harder to be seen. But the color of the sea and sky was still brilliant. I love it.

The tongue twister- 'She sells the seashells by the seashore' Hehehehe


Ok. The island in the middle is Redang Island (If I'm not mistaken). I don't know which one is Bidong Island. Perhentian Island is not in this picture, it is nearer to Besut, it cannot be seen clearly from this beach. (I took this picture in Setiu).

I love to go to the beaches to eat Sotong Celup Tepung especially when i am not in a good mood as it helps me reducing my stress condition. And we, Terengganu people usually spend our leisure time with our family by going to the nearest beach together because we don't have so many big shopping malls to go to like other states. Hehe.

The beauty of the sea is very amazing. Praise be to Allah for the perfection of His every creation. Subhanallah. (",)

Friday, April 10, 2009

Tips Kecantikan Yang Sering Diabaikan Oleh Wanita-wanita Yang Cantik

Ya. Tiba-tiba rasa nak kongsi tips ini dengan anda semua. Saya tidak layak untuk memberi tips ini sebenarnya kerana saya tidaklah secantik orang2 lain yang selalu memberi tips kecantikan. Haha. Tapi tidak mengapalah kerana tips ini saya dapat daripada orang2 tua dan kawan2 di sekeliling saya.

Tips Kecantikan Mudah


1. Sila minum air kosong secukupnya setiap hari. Penting untuk membuang toksin2 dalam badan anda yang sememangnya bertoksin itu. Juga penting untuk mengekalkan kelembapan kulit pada tahap yang sepatutnya.

2. Jangan minum air berais terlalu kerap. Ianya boleh membuatkan perut anda semakin buncit. Minum air suam kerana ianya lebih baik untuk tubuh badan anda.

3. Elakkan minum air sebaik sahaja selepas makan untuk mengelakkan buncit. Minum air sekurang2nya 20-30 minit selepas makan. Ini adalah salah satu petua untuk awet muda juga.

4. Jangan sekali2 mencukur bulu ketiak anda. Ini akan membuatkan kawasan ketiak anda menjadi gelap atau hitam! Sebaiknya cabut atau wax bahagian ketiak anda.


5. Sila sental daki2 pada badan anda sekurang2nya sekali seminggu. Gunakan berus scrub itu untuk menyental daki2 anda. Hasilnya anda akan mendapati kulit anda lebih lembut dan licin.

6. Jaga kebersihan kuku dan kulit. Kalau anda slim sekalipun tapi kulit hodoh itu adalah kerugian bagi anda. Rajin2 kan diri membelai kulit dengan pelembap, body butter, minyak zaitun untuk kulit kering. Dan pakai pembersih muka yang sesuai untuk badan dan muka berjerawat.


7. Dan tips terakhir, jaga peribadi anda. Apa guna kalau muka cantik sangat2 dan body hot sexy kalau perangai macam setan. Hehehe. :-p Kerana sangat ramai wanita yang saya jumpa berperibadi sangat mulia sehingga menampakkan muka mereka sangat cantik dan berseri2. Itulah kecantikan yang sebenar2 kecantikan.

Sekian.
(^_^)

Friday, April 3, 2009

Bila Lelaki Menjadi Dayus

Saya terbaca benda ini dalam Tagged. Ada seorang hamba Allah mengeposnya. Saya mengagak dia pun copy paste dari tempat lain (ada kemungkinan juga dia tulis sendiri). Tapi yang penting pasal nota ini adalah isi yang ingin disampaikan. Peringatan kepada saya yang selalu leka dengan cinta, keindahan dan kesibukan dunia.
BILA LELAKI MENJADI DAYUS?

Secara mudahnya cuba kita lihat betapa ramainya lelaki akan menjadi DAYUS apabila :-

1) Membiarkan kecantikan aurat, bentuk tubuh isterinya dinikmati oleh lelaki lain sepanjang waktu pejabat (jika bekerja) atau di luar rumah.

2) Membiarkan isterinya balik lewat dari kerja yang tidak diketahui bersama dengan lelaki apa dan siapa, serta apa yang dibuatnya di pejabat dan siapa yang menghantar.

3) Membiarkan aurat isterinya dan anak perempuannya dewasanya terlihat (terselak kain) semasa menaiki motor atau apa jua kenderaan sepanjang yang menyebabkan aurat terlihat.

4) Membiarkan anak perempuannya ber'dating' dengan tunangnya atau teman lelaki bukan mahramnya.

5) Membiarkan anak perempuan berdua-duaan dengan pasangannya di rumah kononnya ibu bapa 'spoting' yang memahami.

6) Menyuruh, mengarahkan dan berbangga dengan anak perempuan dan isteri memakai pakaian yang seksi di luar rumah.

7) Membiarkan anak perempuannya memasuki akademi fantasia, mentor, gang starz dan lain-lain yang sepertinya sehingga mempamerkan kecantikan kepada jutaan manusia bukan mahram.

8) Membiarkan isterinya atau anaknya menjadi pelakon dan berpelukan dengan lelaki lain, kononnya atas dasar seni dan lakonan semata-mata. Adakah semasa berlakon nafsu seorang lelaki di hilangkan? Tidak sekali-sekali.

9) Membiarkan isteri kerja dan keluar rumah tanpa menutup aurat dengan sempurna.

10) Membiarkan isteri disentuh anggota tubuhnya oleh lelaki lain tanpa sebab yang diiktoraf oleh Islam seperti menyelematkannya dari lemas dan yang sepertinya.

11) Membiarkan isterinya bersalin dengan dibidani oleh doktor lelaki tanpa terdesak dan keperluan yang tiada pilihan.

12) Membawa isteri dan anak perempuan untuk dirawati oleh doktor lelaki sedangkan wujudnya klinik dan hospital yang mempunyai doktor wanita.

13) Membiarkan isteri pergi kerja menumpang dengan teman lelaki sepejabat tanpa sebarang cemburu.

14) Membiarkan isteri kerap berdua-duan dengan pemandu kereta lelaki tanpa sebarang pemerhatian.


Selama ini pun saya kurang suka melihat perempuan-perempuan terutamanya yang sudah menjadi isteri orang memakai pakaian seksi2. (Saya tahu dan sedar saya bukanlah sempurna dalam menutup aurat). Saya sering terfikir kenapa suami mereka tidak marah mereka berpakaian sedemikian. Jika belum berkahwin saya faham kerana bukannya senang untuk ibubapa menasihati anak. Namun untuk seorang isteri memakai pakaian seksi adalah seolah-olah tidak menghormati suaminya. Sebab itulah apabila sudah berkahwin, amatlah penting untuk suami menasihati isteri kerana kuasa cinta isteri kepada suami sendiri sebenarnya mampu mengubah seorang isteri yang kurang menjaga pakaian kepada yang lebih menutup aurat, dengan syarat suaminya menasihatinya dengan penuh kasih sayang kerana Allah.

Saya berdoa semoga saya dijodohkan dengan seorang lelaki yang mampu membimbing saya ke jalan yang benar. Yang akan menasihati saya apabila saya membuat kesalahan. Yang akan memarahi saya jika saya tidak menutup aurat. Yang akan berpesan kepada saya supaya tidak melanggar syariat-Nya. Dan saya tahu untuk saya memiliki seorang suami seperti itu, saya harus menjadi seorang yang betul2 baik. Dan saya akan terus berusaha ke arah itu.


Semoga Allah sentiasa memberikan hidayah-Nya kepada kita semua. Amin.