Pages

Wednesday, July 22, 2009

Benda-benda Aneh Yang Manusia Selalu Buat

Aneh sebab macam salah tapi buat juga. Aku berkongsi dengan korang atas pengalaman diri sendiri & pemerhatian terhadap orang-orang yang berada di sekelilingku. Contoh untuk perkara-perkara aneh tersebut adalah seperti di bawah;

1. Pakai baju seksi-seksi tak tutup aurat tapi bila nak makan reti pulak baca Bismillah.


2. Minum arak tapi bila sampai masa makan ayam daging reti cari yang halal pulak.


3. Nak gi konsert(bukan islamik punya) pastu mulakan langkah kaki/drive dengan Bismillah.


4. Nak study sambil dengar lagu siap baca Bismillah tapi duk dengar lagu rock/Siti Nurhaliza (bukan lagu-lagu Islamik pun).

5. Pergi dinner yang versi amal-amal punya tu (yang kutip-kutip derma untuk orang memerlukan tu) tapi pakai baju tak cukup kain untuk majlis tu.


6. Tak cukup pun solat 5 waktu tapi bila nak nikah reti pulak ikut hukum syarak ijabkabul cari kadi imam semua2 tu.


Weird tak rasa? Hmm. No comment. Tapi benda-benda ni banyak je di sekeliling kita.


In fact, Islam is the way of life. keseluruhan aspek kehidupan. Islam meliputiJangan la time puasa nikah je ikut ajaran Islam. Time lain islam letak kat tepi. So, pendek kata, lu pikir la sendiri. Huhuhuhu. (Pesanan untuk diri aku jugak OK, aku bukan perfect pun)

Sekian.

3 comments:

ihsan_huhu said...

ok pe.. jemput artis seksi2 utk majlis berbukak puasa. bukak puasa secara mutlak

or majlis bukak puasa kat hotel2 makan2 sampai pagi.

Cik Kmar said...

haha. itu r psl. ok kan. :D

RAJA SIBER said...

mereka guna islam utu perkara mustahak je dan yg mana perlu je. pastu mereka akan tinggalkan.

mereka tidak gunakan islam sebagai pegangan hidup.