Pages

Tuesday, May 5, 2009

Ayat Tersirat Perempuan

Apakah makna yang tersirat bila perempuan mengatakan sesuatu? Di bawah ada lah list-list yang dirasakan rasional untuk dikongsi bersama.

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya:
You dah makan ke belum?

Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata:
Lawa-lawa la baju kat sini, yek.

Makna tersembunyi:
Belikanlah untuk I.


Kalau perempuan kata:
Rasa macam nak pening la.

Makna tersembunyi:
Tolong picit kepala.


Kalau perempuan kata:
Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...

Makna tersembunyi:
Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.


Kalau perempuan kata:
Kita lebih sesuai berkawan saja.

Makna tersembunyi:
I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?


Kalau perempuan kata:
I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...

Makna tersembunyi:
Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.


Kalau perempuan tanya:
You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?

Makna tersembunyi:
Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.


Kalau perempuan kata:
I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.

Makna tersembunyi:
Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.


Kalau perempuan kata:
I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.

Makna tersembunyi:
Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.


Actually banyak lagi ayat2 tersirat perempuan yang lelaki perlu tahu. Tapi aku malas pula nak tambah. Nanti2 la ok. Hehe.

# This is taken from other sources. I just copy paste it here to educate men about women. Hahahahaha.

7 comments:

nkecik said...

hahaha btol2

~piNkylixiOuz~ said...

i like this entry..
setuju.setuju.
**wooOOott**
haha..

Bucuk said...

Ngeh2, Setuju ngan semua kecuali 3 yang terakhir. Yang last 3 tu macam tak berapa kena.

Cik Kmar said...

ahaha. yg 3 last tu cm ade pbezaan pndpt skit. ini pndpt aku utk 3last tu;

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Maksud aku: Amboi2, xle lupa2 lg ke, bkn dh lame ke clash. lol.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Maksud aku: U pn fhm2 le yg u kne bkorban jgk utk kebahagiaan i.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Maksud aku: U nk kawen 1 lg ke, ahahahaha. 1 bini pn xreti nk jg ada hati nk kawen lain. :-p

-ikhlas dr hati-

ihsan_huhu said...

kesah ape.. sape suro ckp cam keling

Cik Kmar said...

ye la. klo ckp straight krg korg kcik ati plk. org laki2 dh r klo majuk or gaduh ego. perghh.

ihsan_huhu said...

laki kecik ati or merajuk tuh bukan laki kak oi.

tuh pondan