Pages

Saturday, January 10, 2009

Kejam, Jahat, Lebih Teruk Daripada Binatang

Saya benci Israel. Atau lebih spesifiknya tentera Israel. Mereka semakin teruk. Semakin kejam. Mereka tidak berperikemanusiaan (Oops lupa, mereka memang bukan manusia dan tidak berhati perut). Mereka seperti binatang terlepas daripada hutan hujan khatulistiwa. Mengebom sekolah, rumah dan sesiapa sahaja yang tidak bersalah, mereka memang lebih teruk daripada binatang.

Alangkah indahnya dunia jika Hitler masih hidup, kerana Hitler merupakan seorang yang berani membunuh puak-puak Yahudi Israel dengan hebatnya satu ketika dulu. Sekarang tiada manusia yang berani membunuh puak Yahudi Israel ini. Ramai yang mengatakan bahawa jikalau Saddam Hussein masih hidup, tentera Israel tidak akan berani bertindak sekejam dan seteruk kebelakangan ini. PBB sendiri tidak berani marah, walaupun arahan gencatan senjata tidak dihiraukan tentera Israel. Setiap hari ada saja berita mengenai kekejaman mereka. Tidak hairanlah mereka diberikan status 'bara api neraka jahanam' kelak.


Kita memang tidak mampu mengangkat senjata untuk melawan mereka, namun marilah sama-sama kita mendoakan agar rakyat Palestin sentiasa diberi kekuatan dan pertolongan yang sewajarnya, dan pertolongan daripada Allah yang Maha Esa. Marilah kita membaca doa Qunut Nazilah untuk menentang tentera Israel, memohon kepada Allah, kerana Allah Maha Adil. Semoga tentera Israel mendapat balasan yang setimpal, jika bukan sekarang pun, di akhirat kelak!

Dan seperkara lagi yang kita mampu lakukan, tolong dan tolong, boikot barangan-barangan yang menyumbangkan kepada Israel. Jika ekonomi mereka lemah, maka mereka tidak akan mampu menyediakan kelengkapan senjata setahap sekarang kelak. Saya sertakan logo-logo barangan yang perlu diboikot dalam gambar dibawah. Ianya hanyalah sebahagian daripada jenama-jenama yang menyumbangkan kepada Israel. Jika ada pun barangan kegemaran kita tersenarai dalam gambar ini, marilah kita sama-sama berhenti membelinya. Gantikan dengan produk lain yang setanding dengan kualitinya. Insya-Allah, ekonomi mereka akan lumpuh perlahan-lahan.

Semoga Allah memberi kekuatan, ketabahan dan kesabaran kepada seluruh umat Islam di dunia ini untuk menempuh segala dugaan yang datang kepada kita. Amin.

4 comments:

ihsan_huhu said...

askar hanye mengikut arahan bos... so yg jahat tuh govt la kak oi

Cik Kmar said...

ha ye ye enche ihsan. boss die. haha.

Imron Kuswandi M. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
jacker said...
This comment has been removed by a blog administrator.