Pages

Tuesday, October 7, 2008

Kesangapan, Pengangguran, Keabiscutirayaan, Lepakking

Dis morning randomly tibe2 geng2 aku, Syati, Nabil dan aku plan nk kuar. Hahaha. Name pn org xde keje kn. Lgpn Syati nk mkn KFC. Katenye KFC Indonesia xsesedap Malaysia. Sementara Syati masih cuti smpai sabtu ni and ada kat Trganu, so kiteorang kuar le. Sorg lg membe ganu yg tnm anggur, Syeri, xle join. Syeri tu klo nk ajak kuar kne inform sehari lebih awal. Bz nye die smpai kne wt appointmnt. Hahaha.

Mule2 gi mkn KFC. Fuhhh jalan Ganu dah xjem. Lega gile tgk. Kalo hari raye aku lg rela xkuar. Tgk kete atas jln cm ape je ms raye. Skrg sume dh blk bndr blk, bgus2, jln pn clear. Hahaha. Nape la ye Ganu cam KL ms raye. Kelantan pn. Agaknye bnyk sgt kot org Ganu Kelantan blk kmpung, jd la sesak kat kampung2 cm tmpt aku nih. Pnye r bnyk bedal kat KFC td. Xde kuase dh aku nk control mkn. (Cam aku pnh cntrol mkn je. Ahahahaha.) Ternyata KFC Malaysia lg sedap dr Australia. Kan kan. KFC Australia xde ayam spicy. Ade original je. Klo nk yg berempah sile mkn Wicked Wings. Pstu xde sos cili kat KFC Australia, kn kn. Tp aku td mkn ayam KFC xcicah sos cili pn. Jd omputihs dh aku. Gelak sakan Nabil ngn Syati sbb aku cm xsuke cicah ayam KFC ngn sos cili. Hahaha.

Pstu plan nk gi beli baju, gi astaka. Hmm mekasey je la. Xde 1 pn baju kat ctu yg kami2 berkenan. Hmm. Same aje taste 3 org ni kot. Dh r kuar2 td pkai baju hitam sume. Coincidence ok, xplan pn. Mmg smngt setiakawan tnpa batasan btol. Haha. Last2 jalan2 kunon nk gi main bowling. Gi r dkt2 area Kuala Ibai. Hmm, rmai gk org tgh main bowling kat ctu. Aku ngn Syati xmo main le, segan. Org yg tgh praktis kat ctu td cam pro2, asyik strike aje. Nnt krg depa tkejut plk aku main asyik msuk longkang aje. Hahahaha.

Pstu bosan gile xtau nk round mane, tup2 gi Salun Rambut. Hahahaha. Tiga2 kami potong rambut. Dgn fesyen pilihan masing2. Korg2 yg pnah tgk rmbut aku dlu, aku nk gtau, rmbut aku dh pendek ok! Hahahaha. Rs cm xmo pkai tudung je lps die potong rmbut td, takot rambut baru ku tu rosak, Hak3. Cuci2 rmbut+potong td kat kedai aunty Cina tu, murah aje. Rs ringan dan best kepala. Sbb die bersih kn dan potong cntik2. RM30 aje. Tu pn sbb rmbut aku pnjg. Nabil ngn Syati kne RM25 aje, sbb depa nye rmbut lg pendek dr aku. Klo korg rs nk potong rmbut kat K.Trganu, try Salun Rambut Fujima tu ok, aunty tu ramah. Pstu die potong cntik. Fesyen2 gtu. Dkt2 ngn pasaraya astaka gtu kedai die. Lenkali klo aku berangin nk wt fesyen rmbut aku gi lg la kat ctu ye. Hahahaha.

Lps abis potong rmbut tu, gi plk mkn kat Batu Burok. Hahaha. Kuat mkn tol 3 org nih. Dh habis mkn2, blk le. Before blk smpt r teman Nabil jap gi beli mknn kat adik2 die kat Pizza Hut Giant. Thanx ye Nabil slalu drive bwk aku kuar. Thnx jgk ye sbb blnje aku td. Thnx to Syati too belanja mkn KFC td.

Sronok tol kuar jln2 ngn membe tsayang di saat2 sangap. Xsbr nk kuar ngn dieorg2 lg, sbb xpnh nye kteorg abis gossip. Hahahaha. Membe2 mmg best!!!

5 comments:

ihsan_huhu said...

cey.. letak gamba lame...

skang dh xmuat kemre dh ke korg 3 org? lol

enche abang said...

huhu...ader org jeles ek...
comey!!

Cik Kmar said...

ish esan ni. yg xmuat aku sorg je. nabil menten cm dlu, syati skrg kurus tau, xcaye cube tgk gmbr2 terbaru die. aku la plg gemok kot. hahahaha.

nadxoxo said...

wah sronok leh kua jenjalan ngn kwn2 skolah!

Cik Kmar said...

mmg best, lg2 ms tgh sangap. rs cm bhagie kjp. haha