Pages

Wednesday, September 10, 2008

Things That I Miss About Melbourne

Aiseh, lom sampai sebulan aku balik, dah rindu macam-macam pasal Melbourne kan. Lantak korang la nak cakap ape, aku kesah ape. Aku punye hal la. Haha.

1. Susu Segar Australia

Pergh. Kat Malaysia mane ade susu segar yang best macam Aussie punye. Yang Aussie punye kan segar dari ladang. Aku takde mood dah nak minum susu segar skrg. Bagus gk eh, leh kurus aku cmni, sbb minum susu sebenarnya boleh menembamkan lagi badan aku. Huhu.

2. Hot Chocolate Max Brenner

Minuman kegemaran aku. Hmm. Kat sini, Terengganu yang aman ni, korang jangan ckp kedai2 hot choc, starbuck pn xde. Ehehehe. Nikmat tol la minum hot choc sana.

3. Aiskrim Freddo

Sedap betol la aiskrim2 kat negara omputihs nih. Sebab tol2 berlemak dan sedap. Haha. Lagi2 roche kat kedai aiskrim Freddo kat Melbourne tu. Perghh. Seronok tol mkn. Rugi kalo korg xtry!

4. Krispy Kreme

Donut yang ternyata keenakannya. Sedap btol. Aumm. Kat Ganu ni aku mkn donut kampung aje. Kat KL kalo xsilap dh ade krispy kreme. Nnt aku turun KL aku pi la beli klo dh kempunan sgt. Hehe.

5. Kebab Tok Arab

Kebab kat Melbourne leh tahan la sedapnya. Sebab tok arab betol yg buat. Jual tepi2 jalan ala2 Ramly burger kat Malaysia. Kebab org jual kat pasar mlm Malaysia aku xbrape nak beli sgt la. Sebab aku mmg tau xsesedap kebab tok arab ni. Hehe.

6. Tram

Tram ini bnyk gunenye. Memudahkan pergerakan. Dan senang. Berapa tmpt sgt kat dunia ni yg ada tram, kan? Kdg2 rindu jgk kat tram ni, sbb kat Terengganu ni xsah kate tram, tren pn xde, Wakakaka. Korang belajar kn sejarah+geografi yg mmg dah fakta xde keretapi pon kat Terengganu ni. Hahaha.

7. My Friends

Last but not least aku rindu pada teman2 semua. Korang belajar la rajin2 ye, jgn jd cam aku. Haha. Cewah. Ampun ye sape2 yg xde dlm gmbr nih, sbnrnye aku rindu kt sume kwn2 aku kat Melbourne la, bkn yg dlm gmbr ni aje. Gmbr ni menunjukkan sebahagian shj kwn2 yg ku rindui. Xlupe juge, rindu kat abang tersayang. Hehehe.

Korg2 kat Melbourne yg kaye raye ni, kasik r duit raye kat aku ye. Korg kn kaye. Ape salahnye derma2 kat org menganggur nih, bnyk pahalanya. Ahahahaha.

Sekian...

3 comments:

cik-b said...

rindu kn?
aku yg dh dekat setahun blk pon rse rndu lg
haihh..klo still kt sne, xde la jiwe sekacau ini
eceyyy
nway..i miss melb too =(

Cik Kmar said...

tu r psl, i miss melb especially mknn2 nya muahahaha. nmpk sgt aku kuat mkn keh3~

tp rindu kt kwn2 tu tetap nombor 1, xkire r kite duk kt mane2 pn. ;-)

ihsan_huhu said...

btol2.. donat n icecream mmg bes. nasib baik aku sempat makan eskrem b4 ramadan arituh. ade sehari yg panas gle