Pages

Thursday, August 21, 2014

Cadar Patchwork Murah!

Assalamualaikum semua. Tengah cari cadar patchwork murah-murah ke? Boleh dapatkannya di Jelitayu Collection.

Corak sentiasa diperbaharui setiap bulan. Harga adalah termurah di pasaran. Sekali beli pasti tidak akan menyesal dan mahu tambah koleksi lagi.



Sebenarnya saya pun salah seorang peminat cadar patchwork ni. Kenapa saya suka cadar patchwork? Saya senaraikan keistimewaan dan kelebihan cadar patchwork di bawah ini ya;

1. 100% kapas (cotton) tanpa campuran material lain
2. Kain yang sejuk dan tidak berbulu
3. Cadar yang tebal (puas hati pakai)
4. Tidak perlu susah-susah tegangkan cadar, cadar sentiasa terletak dengan elok atas tilam (walaupun anak lompat-lompat atas tu). Sesiapa sibuk tak sempat tegang kan cadar tapi nak bilik nampak kemas sentiasa wajib dapatkan cadar ni!
5. Boleh basuh dengan mesin basuh

6. Dan macam-macam lagi kelebihannya.

Jelitayu Collection menawarkan harga yang terendah dalam pasaran, bagi yang berminat mendapatkannya cepat-cepat contact nombor phone 0139578958 (whatsapp/telegram/sms/call) atau emel jelitayucollection@gmail.com. Bagi yang mahu membeli cadar ini dalam jumlah yang banyak mahupun secara borong, harga yang lebih murah akan diberikan kepada anda, special price!

Selamat tidur malam dengan lebih lena, bersama cadar patchwork! (",)


Friday, June 27, 2014

How to Exclusively Breastfeed Your Baby for the First Six Months

Alhamdulillah. My daughter, Hassha turns 6 months old last week, and I am very grateful to Allah, for giving me the chance to breastfeed Hassha exclusively for her first 6 months. So I am sharing the tips for moms and moms-to-be who plan to exclusively breastfeed their children too, and hopefully this entry helps moms out there who are seeking information on how to breastfeed their babies.


Me and my babygirl, Hassha

Before I share my tips, let me explain the definition of Exclusive Breastfeeding (EBF) as recommended by World Health Organization (WHO) and Ministry of Health Malaysia (MOH Malaysia/KKM) for now. WHO and KKM recommend mothers to breastfeed their babies exclusively for the first six months;

Exclusive breastfeeding means that the infant receives only breast milk. No other liquids or solids are given – not even water – with the exception of oral rehydration solution, or drops/syrups of vitamins, minerals or medicines.
                                                                                                                  (taken from WHO website)

Recommendation during our time being moms might be different with recommendations during our moms' time being moms decades ago (as current recommendation will be based on current researches), so get ready with tonnes of books and articles to back up your decision to EBF your child, so that your parents and families will understand. And now let's read the tips below on how to exclusively/fully breastfeed your baby successfully:

1. Your intention and determination to breastfeed (bf) your child
I put this as the highest in rank, so that everyone knows, this is where, when and how our breastfeeding plan will go on or pause or stop. In my case, I intend to bf my baby ever since before she was born, and ever since before I got married. So when I got pregnant, I always set in my mind, to fully bf my baby as much as I can, as long as I can (up until my baby reaches 2 years old, in my case) and whatever happens, I have to keep going with my plan, so nothing can ever stop me to bf my child. This indirectly encourages our body to produce enough milk for our babies, as it sends signal to the brain, body and hormone to make sure everything related to milk production is going on very smoothly.

2. Supports from family, friends and colleague
I am lucky to have families who understand my intention to fully bf my baby, so for this, I am very thankful to Allah. And also, all of my friends are educated people who are aware of breastfeeding benefits, so whenever I have problems/difficulties regarding breastfeeding, I just ask my friends who already have experience on it. Where you work, also influences your ability to fully bf your baby or not, because your colleagues should understand you need few minutes a day, to get off your work-desk in order to pump your milk. If any of them does not understand the importance of breastfeeding, you should explain clearly and slowly to them about it. Inshaa Allah, they will understand.

3. Breastpump and breastfeeding accessories
Below is the list of things to buy for an excellent kickstart of EBF journey, some of them you can buy after you deliver, but I advise you to prepare as many items as possible before you go for labor, as you may find it hard to shop while you are in confinement mode (or just do online shopping for this);

- Breastpump : get a good and efficient one, do not need to be expensive, an economic and simple one is more than enough
- Storage bottles, storage plastic bags : to enable you to keep your milk as much as you can while it is still abundant!
- Nipple cream : to help you with cracked nipples problem, almost every new moms experience this for the first weeks. I suggest Medela Purelan 100 cream as it can soothe your nipples within 24hrs after using it
- Breastpads : to avoid milk leaking. Get washable ones, if possible
- Cooler bag, icepacks/iceblocks/icebrick : to help you transport your milk safely ~8hrs without fridge
- Sterilizer, warmer : to sterilize feeding accessories, and to warm up your milk efficiently
- Nursing bras, blouses/tops : to make it easier for you to bf your baby

These things help you to go through your BF journey easier. You can buy them one by one, they do not have to be bought simultaneously before labor.

4. Equip Yourself with Breastfeeding Knowledge
You really need this to keep you going with your BF journey. Some people learn from Phone Applications (iPhone/Androids), some find it fun to learn from internet (eg: Google search) while others love reading books for this. Choose whichever way that suits you best, as long as it keeps you updated with breastfeeding knowledge. Below are things you have to know to ensure a smooth BF journey;

- How to make sure my baby latch at boobies properly the first few days after labor
- When is the best time to feed my baby for the first time
- What are my milk boosters
- What to do when my milk production drop
- How to know if my baby get enough milk or not
- How to store my milk at its best and how to warm it up
- and so on..

Furthermore, we have breastfeeding peer counselors or educators around us, just ask them for help, they are always available to teach you. In Malaysia you can contact Breastfeeding Support Initiative for breastfeeding consultation (click the link for more information).

5. Prayer and Du'a 
Everyday, pray to Allah, for your milk to be enough for your baby. There are days our milk production is so high that it is more than enough for our babies (be smart, pump and save them as stock); and there are days our milk production is so low, that we need to nurse our babies more often to stimulate our bodies to produce more milk. Inshaa Allah, with patience, our milk will always be enough for our babies. Remember the key; supply vs demand. No supply, no demand.

So they are my tips, for some people it may be harder to bf their children while for others it may be easier. Just do our best, and the best will come back to us, inshaa Allah. ☺

Sunday, June 15, 2014

Happy Father's Day


Pesan Ibu Tentang Ayah
Anakku
Memang ayah tidak mengandungkanmu
Tapi darahnya mengalir di dalam darahmu
Darinya kamu warisi namanya, kedermawanan dan kerendahan hati 
Memang ayah tidak melahirkanmu
Tetapi suaranya lah yang menghantarmu kepada Ilahi ketika kamu lahir 
Memang ayah tidak menyusukanmu
Tetapi dari keringatnya lah setiap suapan yang menjadi air susu mu 
Ayah memang tidak menjagamu setiap saat
Tetapi tahukah kamu dalam doanya tidak pernah lupa namamu disebut 
Tangisan ayah mungkin kamu tidak pernah dengar
Kerana dia ingin terlihat kuat agar kamu tidak ragu untuk berlindung pada lengannya dan dadanya ketika merasa tidak aman 
Pelukan ayahmu mungkin tidak sehangat dan seerat ibu
Kerana cintaannya dia takut dia tidak sanggup melepaskanmu
Ayahmu ingin kamu kuatkan semangat
Agar ketika kami tiada kamu sanggup menghadapi semuanya sendiri 
Ibu hanya ingin kamu tahu
Bahawa cinta ayah kepadamu sama besarnya seperti cinta ibu 
Anakku
Dari dirinya juga terdapat syurga bagimu
Maka hormati dan sayangi ayahmu
Kerana ibu adalah tulang rusuknya 
Jauh di lubuk hatinya dia hanya ingin mampu membanggakanmu di mata Allah
Menjadi penolong di Padang Mahsyar serta menjadi hijab daripada api neraka
Credit: Tuan Ibrahim Tuan Muda

SELAMAT HARI BAPA KEPADA AYAH DAN SUAMI SAYA. I LOVE YOU BOTH!

Friday, May 9, 2014

Benarkah Bedak Bayi Johnson & Johnson Berbahaya?

Saya menggunakan pengguna tegar beberapa barang keluaran Johnson & Johnson kerana saya memang tidak dapat jumpa produk lain yang boleh membantu mengekalkan kelembapan kulit saya pada tahap optimum selain daripada produk Johnson & Johnson (terutamanya sabun badan). Saya ingat lagi ketika saya sedang belajar di Australia, cuaca di Melbourne sangat kering sehingga menyebabkan kulit saya mengering dan beberapa tompok kulit saya seolah-olah diserang ekzema, dan setelah mencuba & menukar produk mandian beberapa kali di sana, hanya mandian Johnson & Johnson (J&J) sahaja yang sesuai dengan kulit saya.

Jadi apabila saya mendapat anak, saya menganggap anak saya mewarisi kulit saya (iaitu jenis kombinasi dan sensitif), dan untuk kulit seperti kami, produk J&J adalah yang terbaik untuk menjaga kesihatan dan kecantikan kulit kami. Maka tanpa was-was saya menggunakan produk J&J kepada anak saya.

Namun saya kecewa kerana beberapa kawan menyampaikan kepada saya bahawa produk J&J (dalam kes ini, bedak) dikatakan mengandungi bahan berbahaya. Saya minta kepada semua orang ya, sebelum menyebarkan sesuatu yang kita tidak pasti kesahihannya, silalah buat penyelidikan dan penyiasatan dahulu. Sebaik sahaja saya mendapat tahu khabar angin tentang bahan merbahaya tersebut, saya cuba mencari kebenaran tentang khabar angin tersebut melalui laman web Bahagian Perkhidmatan Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia, dan didapati perkara tersebut jelas-jelas hanyalah khabar angin semata-mata dan tidak benar. 

Saya sertakan gambar di bawah ini sebagai bukti untuk tuan-tuan dan puan-puan baca kenapa saya mengatakan cerita tentang produk J&J (terutamanya bedak) mengandungi bahan berbahaya hanyalah palsu.

Sumber: BPFK Gov

Jadi kesimpulannya disini, jangan  menyebarkan khabar angin yang kita tidak tahu tahap mana kesahihannya.

Berkaitan produk mana kita pilih untuk keluarga kita, tepuk dada tanya selera. Atas kita sendiri nak pakai jenama apa yang kita rasa selamat untuk kita dan keluarga. Jika tidak yakin dengan sesuatu jenama, cari jenama lain yang kita rasa lebih baik.

Akhir kata, jadilah pengguna yang bijak. ;-)

Tuesday, April 15, 2014

Tips Pakai Tudung Bawal Ala Yunabella


Monday, March 24, 2014

Free Coupon From Marrybrown Malaysia!

Salam and hi all!

Marrybrown Malaysia is giving a coupon for free, and all meals listed in the coupon are really worth the price.

Just download it, print it, and bring it to Marrybrown Restaurant to redeem. Pay only the amount shown in the coupon.



Coupon validity starts already and will end on 15th May 2014. Eat in only and available to be used at all Marrybrown outlets (except Genting, Sunway Lagoon, A'Famosa Resort and all airports).

So faster grab this chance to get Marrybrown meals at their cheapest prices! \(^_^)/